Sosyal Medya

Güncel

Cizre'de operasyon 43. gününde | FOTO

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’nın hendek ve barikatlarla silahlı kalkışmasına karşı yürütülen operasyon 43. gününde devam ediyor



Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK mensuplarınca tuzaklanan patlayıcılar, imha ediliyor.

Ä°lçenin PKK’lılardan temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla ilan edilen sokaÄŸa çıkma yasağının ardından baÅŸlatılan, "Åžehit Jandarma Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ Burak Demirci" operasyonu devam ediyor.

Sur, Cudi ve DaÄŸkapı mahallelerinde yoÄŸunlaÅŸan çatışmalarda PKK’lılarla sıcak temas saÄŸlanıyor. Bu mahallelerden sık sık çatışma ve patlama sesi duyuluyor.

Güvenlik güçleri, insansız hava araçlarından elde edilen görüntüleri operasyon merkezinden takip ediyor. PKK’lı grupların hareketleri, insansız hava araçlarından elde edilen görüntülerden izlenip, birlikler buna göre yönlendiriliyor. Örgüt üyeleri ise görüntü alınmasının engellemek amacıyla sokak ve barikatların üstünü brandayla kapatıyor.

TAHRİBAT ORTAYA ÇIKTI

Güvenlik güçlerince hendek ve barikatlardan arındırılan mahallelerde, PKK’lıların vatandaÅŸların ev ve araçlarına verdiÄŸi zarar da ortaya çıktı. Örgüt mensuplarının birçok binayı tahrip ettiÄŸi, vatandaÅŸlara ait iÅŸ yeri ve araçları ateÅŸe verdiÄŸi görüldü.

Operasyonlar nedeniyle sıkışan PKK’lılar, karargah gibi kullandıkları binalardaki örgütsel doküman ve mühimmatları ele geçmemesi için yakıyor. 

TUZAKLANMIÅž PATLAYICILAR Ä°MHA EDÄ°LÄ°YOR

PKK'lılarca tuzaklanan el yapımı patlayıcılar da güvenlik güçlerince yapılan aramalar sonucunda tek tek bulunup etkisiz hale getiriliyor. 

Ä°lçede yola, rögar kapaklarının altına, evlerin giriÅŸlerine tuzaklanmış birçok el yapımı patlayıcı kontrollü ÅŸekilde imha edildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.